Polonezii au trecut la arderea gunoiului pentru a se încălzi

Polonezii au trecut la arderea gunoiului pentru a se putea încălzi. Actualul război ruso-ucrainean a evidențiat faptul că eforturile de combatere a poluării nu merg într-o direcție bună.

În prezent, Polonia are 40 de orașe care sunt considerate a avea cea mai proastă calitate a aerului din Uniunea Europeană, din cauză că se folosesc de cărbune pentru încălzirea locuințelor. Actualul context economic, ia determinat pe unii oameni să caute metode alternative pentru a se încălzi, neexcluzând deșeurile domestice.

În opinia sa, „Situaţia a devenit atât de gravă în ultima perioadă încât poţi să simţi cum gunoaiele sunt arse în fiecare zi, ceea ce este complet nou. Este îngrijorător să te gândeşti ce se va întâmpla atunci când se va face frig cu adevărat”, spune o poloneze care are trei copii. Aceasta locuiește într-o suburbie din nordul Varșoviei.

Polonia se confruntă cu un risc suplimentar

În prezent, actualul război ruso-ucrainean nu numai că a adus în prim-plan cât de fragilă este securitatea energetică a Europei, dar a și arătat că eforturile de combatere a poluării în Polonia nu merg așa cum ar trebui, lucru…

Citeste continuarea Aici

You might also like