Pescuitul la năvod va fi suspendat de anul viitor şi circa 40% din bărcile din lemn folosite de cei aproape 700 de pescari îşi vor pierde posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea,

În anul 2023, mii de persoane ar putea fi afectate din cauza unor norme europene care suspendă această activitate. În acest sens, autoritățile din România sunt îndemnate să ia măsuri, prin obținerea unei derogări de la aceste norme și prin sprijin pentru cei afectați.

Astfel, pescuitul la năvod, activitate specifică comunităţilor din Deltă, va fi suspendat de anul viitor şi circa 40% din bărcile din lemn folosite de cei aproape 700 de pescari ai Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD) îşi vor pierde posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea, dacă autorităţile române nu vor obţine o derogare de la normele europene privind igiena produselor alimentare.

Activitatea pescarilor ar putea fi afectată

În contextul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în România, doar 177 de bărci sunt autorizate de instituţie pentru transportul peştelui, în condiţiile în care Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură are în evidenţe 1.203 ambarcaţiuni.

În opinia sa, vicepreşedintele FOPPDD, Cătălin Balaban, a declarat, sâmbătă, în timpul seminarului…

Citeste continuarea Aici

You might also like