Persoanelor bolnave care dețin dispozitive medicale ce consumă cantități semnificative de energie, li se vor acorda vouchere

Recent, Ministrul Energiei a vorbit despre ideea acordării unor vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru persoanele care sunt bolnave şi dețin dispozitive medicale ce consumă cantități semnificative de energie.

Astfel, Virgil Popescu a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre un „ajutor ţintit” acordat persoanelor care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică, ajutor ce poate fi acordat prin intermediul unor vouchere.

În afirmaţiile sale, „Soluţia de declaraţie (n. red. pe proprie răspundere) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie. (…) Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”, a declara Virgil Popescu la Digi 24.

De asemenea, ministrul a spus că tot prin vouchere pot fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energie şi persoanelor cu mai mulţi copii.

Acesta a admis că, dacă ar fi existat „o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor,…

Citeste continuarea Aici

You might also like