Pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat și că ar fi o greșeală să credem așa ceva, este avertizarea secretarului general al ONU

Secretarul general al ONU a venit cu un nou mesaj în plină pandemie.  Antonio Guterres a declarat că luna trecută a fost atins pragul de cinci milioane de decese provocate de coronavirus, ceea ce arată că o bună bucată din lume a eșuat să țină sub control pandemia de coronavirus. Acesta spune că bilanțul este o rușine globală.

În avertizările sale, ”Acestea nu sunt numere pe o pagină. Sunt mame şi taţi. Fraţi şi surori”, mai afirmă Guterres într-un comunicat în care regretă faptul că în timp ce ţările bogate deja administrează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 numai 5% din populaţia Africii este complet vaccinată.”, spune acesta.

Ar fi o greșeală să credem că pandemia s-a terminat

În contextul sanitar mondial, secretarul general al ONU a precizat că oamenii nu trebuie să considere că pandemia s-a terminat, subliniind că în unele locuri, restricțiile au atenuat impactul virusului.

Acesta spune că vaccinarea împotriva virusului. folosirea măștii de protecție și distanțarea socială rămân în continuare importante.

Astfel, ”Ar fi o greşeală să credem că pandemia s-a terminat. Restricţiile au diminuat-o în…

Citeste continuarea Aici

You might also like