O pneumonie severă „de origine necunoscută” în Argentina

În Argentina, două persoane au murit în această săptămână în provincia Tucuman (nord-vestul ţării) în urma unei pneumonii severe „de origine necunoscută” care nedumereşte corpul medical, au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară.

În contextul medical, şase persoane în total, îngrijitori şi un pacient de la aceeaşi unitate de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman, au prezentat această patologie. Una a decedat luni, alta miercuri, trei sunt spitalizate, iar o a şasea, în stare satisfăcătoare, se află în izolare la domiciliu, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivelul provinciei Tucuman.

În precizările sale, „Aceşti pacienţi au în comun o afecţiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală şi prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a COVID-19, însă acesta a fost exclus”, a declarat presei ministrul sănătăţii la nivel de provincie, Luis Medina Ruiz, citat de Agerpres.

Din punct de vedere al infecţiei, aceste cazuri „au fost deja testate pentru COVID-19, gripă, virus influenza de tip A şi B, hantavirus (infecţii transmise de rozătoare) şi alţi 25 de germeni”, toate fiind…

Citeste continuarea Aici

You might also like