O penurie de zahăr ar putea să se producă în întreaga Europă

Un avertisment îngrijorător pentru Europa, iar România nu scapă nici ea de această atenționare. Se întrevede astfel, o penurie pentru un aliment care este consumat de absolut toată lumea. Din acest motiv, prețul dulciurilor – și nu numai – poate crește vertiginos.

Astfel, deficitul tot mai mare de zahăr, precum şi creşterea preţului materiei prime extrem de importantă, are un impact negativ mai ales asupra producătorilor de dulciuri. Cu toate că producătorii oferă şi variante fără zahăr ale produselor tradiţionale, iar cumpărătorii nu sunt interesaţi de acestea. În această situaţie, producătorii vor creşte preţul dulciurilor, însă această creştere depinde şi de compoziția foarte diversă a materiei prime a produselor.

În acest sens, „Anul acesta am simţit mai puţin creşterea treptată a preţurilor, însă creşterea bruscă a preţurilor de anul viitor va fi simţită cu siguranţă”, susţin producătorii de dulciuri.

„Pe piaţa mondială, zahărul a fost tot mai ieftin timp îndelungat, însă anul trecut situaţia s-a schimbat pe neaşteptate, ceea ce trebuie să fie luat în calcul şi de producătorii de dulciuri”, a…

Citeste continuarea Aici

You might also like