O centură de căldură extremă va brăzda teritoriul SUA, cu căldură vor depăşi 51 de grade până în anul 2053

Se estimează întâmplări teribile pentru Statele Unite! Căldura extremă ar putea lovi crunt nordul SUA, în următorii zeci de ani.

În contextul unui nou raport care folosește date hiperlocale și proiecții climatice, orașele din nordul Statelor Unite ale Americii, precum Chicago, ar putea fi nevoie să îndure mai multe zile de căldură extremă în fiecare an. Estimările privesc următoarea jumătate de secol, notează jurnaliştii NBC News.

Din punct de vedere meteorologic, se conturează astfel o „centură de căldură extremă” care se întinde până în nordul orașului Chicago. Această „centură” va trece prin mijlocul Statelor Unite, iar mai bine de 107 milioane de oameni vor fi afectaţi de temperaturile neobişnuit de ridicate în următorii 30 de ani, indică datele acestei noi cercetări.

Concret, acest raport aparţine grupului de cercetare non-profit First Street Foundation şi a fost publicat luni, 15 august.

În contextul raportului, această coloană va străbate inima Americii, întinzându-se din Texas și Louisiana spre nord, până la Marile Lacuri. Americanii din aceste regiuni s-ar putea confrunta cu valori ale indicelui de…

Citeste continuarea Aici

You might also like