Nelu Vlad de la Azur, detalii inedite despre noul album lansat de Ziua Nationala

Trupa Azur a reușit să cucearească inimile oamenilor de-a lungul a 45 de ani de carieră, devenind un reper atunci când vine vorba de muzica lăutărească, dar și de folclorul orășenesc. Nelu Vlad, solistul și fondatorul trupei, a vorbit despre noul său album, care se lansează în 1 decembrie, despre munca depusă pentru a duce Azur acolo unde este acum, despre prima sa carte autobiografică, despre primele concerte din perioada comunistă, precum și despre povestea celebrei piese „Se mărită Mona”.

Noutate și recapitulare în albumul „Mai întoarce Doamne roata”

Trupa Azur a fost înființată în 1977, după un șir de evenimente care l-au adus pe Nelu Vlad în punctul în care a trebuit să se gândească la un nou mod în care să-și întrețină familia.

Proaspăt exmatriculat din Academia de Poliție, cel ce urma să devină solistul și fondatorul trupei Azur, și-a investit bursa de studiu pe care a strâns-o în instrumente muzicale la care a învățat să cânte singur. Au urmat repetiții în garajul său, formarea repertoriului și participarea la diferite concursuri la restaurante, pentru a găsi o scenă unde oamenii să-i asculte.

La 45…

Citeste continuarea Aici

You might also like