NASA lansează o navetă care va intra intenționat într-un asteroid ca să-i modifice orbita

Cu ajutorul acestei navete, în ţinta către Dimorphos care este o mică Lună care orbitează în jurul asteroidului Didymos, în apropierea Pământului, și va fi prima demonstrație reală a unei tehnologii de apărare planetară, scrie postul CNN, preluat de Digi24.

Detectarea acestor obiecte, care ar putea constitui un pericol major pentru Pământ, este una din principalele misiuni ale NASA și a altor agenții spațiale din lume.

Astfel, va fi lansată pe 23 noiembrie, cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a lui Elon Musk, de la baza spațială Vandenberg din California. Obiectele din apropierea Pământului sunt asteroizi și comete care trec la mai puțin de 48 de milioane de kilometri de Terra.

În septembrie 2022, Dimorphos va fi la circa 11 milioane de kilometri de Pământ. Naveta DART va intra intenționat în coliziune cu Dimorphos pentru a-i modifica orbita în jurul asteroidului Didymos, potrivit NASA. Coliziunea va fi înregistrată de LICIACube, un satelit care va însoți misiunea și care se va desprinde de DART înainte de impact, pentru a filma evenimentul.  DART se va lovi de Dimorphos cu o viteză de aproape 24.000 de kilometri pe oră.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like