NASA amână cu un an misiunea cu echipaj uman pe Lună

Misiunea prin care NASA va trimite pentru prima oară o femeie pe Lună va fi amânată cu un an, informează CNN. Amânarea intervine pe fondul litigiilor cu Blue Origin, însă și a altor factori, cum ar fi pandemia.

„Am pierdut aproape șapte luni în litigii și acest lucru a împins prima alunizare cu echipaj uman probabil nu mai devreme de 2025”, a precizat de curând administratorul NASA, Bill Nelson.

China pune probleme NASA

De asemenea, programul spatial chinezesc este din ce în ce mai capabil să trimită primul echipaj pe Lună mult mai devreme decât se aștepta inițial. Este foarte posibil ca China să ajungă pe Lună înainte de întoarcerea astronauților americani, a precizat Nelson.

„Ne confruntăm cu un program spațial chinezesc foarte bun”, a spus el. „Acest lucru s-a întâmplat în ultimii ani, în care i-am văzut realizând un număr destul de mare de lucruri. Ei au declarat că vor merge la polul sud al Lunii. Este poziția NASA, și cred că și a guvernului Statelor Unite, că vrem să fim primii care se întorc pe Lună după mai bine de jumătate de secol. Vom fi cât se poate de agresivi într-un mod sigur și fezabil din punct de vedere…

Citeste continuarea Aici

You might also like