Mitul celor 10.000 de pași zilnic, desființat

Știm cu toții că 10.000 de pași pe zi e un prag de atins, pentru un stil de viață sănătos. Dar un nou studiu vine să nege acest lucru.

Chiar și 7.000 de pași pot însemna calea spre o sănătate mai bună. Oamenii de vârstă mijlocie care au făcut în medie cel puțin șapte mii de pași zilnic au redus pentru următorii zece ani probabilitatea unui deces din orice cauză, în comparație cu cei care au mers mai puțin.

Cu mai puțin de 10.000 de pași zilnic te menții sănătos
„S-a constatat că 7.000 de pași zilnici pot aduce multe beneficii”, a spus autoarea studiului Amanda Paluch, profesoară de kinetoterapie la University of Massachusetts Amherst.

Studiul a implicat 2.110 adulți cu vârste între 38 și 50, care în anii 2005 și 2006 au purtat un dispozitiv, numit accelerometru, care să le numere pașii. În următorii 11 ani de urmărire, 72 dintre participanți au murit, cel mai frecvent de cancer sau boli de inimă.

Cercetătorii au controlat indicele masei corporale, fumatul și alți factori care ar fi putut influența concluziile. Datele au arătat că cele mai multe beneficii păreau să le revină celor care făcuseră peste șapte mii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like