Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat mii de angajări într-un proiect ce va fi finanțat din fonduri europene

În România, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că se fac mii de angajări într-un proiect ce va fi finanțat din fonduri europene. Oficialul a precizat că este unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman.

Joi 22 septembrie, ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că ministerul dezvoltă sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională, în plus, fiind angajaţi alţi mii de profesionişti.

Gabriela Firea anunță mii de angajări

În  precizeazările sale, gabriela Firea a anunţat că a fost lansată o licitaţie pentru contractarea de servicii de organizare de cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate în toată ţara, în baza unui program stabilit de ANPDCA.

În contextul financiar, valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 155 de milioane de lei cu TVA, din fonduri europene.

În afirmaţiile sale, „Asistenţii maternali sunt, fără îndoială, cea mai bună variantă pentru copiii care nu au şansa să crească în familiile lor, alături de părinţi sau de persoanele apropiate lor. Această profesie are un rol…

Citeste continuarea Aici

You might also like