Mastercard arată că doar jumătate din populaţia adultă din România primeşte venitul lunar exclusiv în contul bancar

În cadrul unui studiu realizat de Mastercard, arată că doar jumătate din populaţia adultă din România primeşte venitul lunar exclusiv în contul bancar. Simultan, 17% din populaţia adultă a țării noastre primește integral venitul în numerar.

Procentual, un total de 53% dintre cei chestionaţi primesc cea mai mare parte a venitului (mai mult de 75%) în cont. Scorul este considerabil mai scăzut decât în alte ţări din regiune: Bulgaria a înregistrat 66%, Ungaria 71%, iar în Croaţia, cea mai digitalizată piaţă a veniturilor dintre cele patru, scorul a fost de 82%.

Doar 21% dintre cei care primesc cel puţin o parte din venitul lor în cont au declarat că de obicei nu retrag nimic, în timp ce 13% au indicat că retrag întreaga sumă pe care o primesc prin contul bancar, potrivit studiului realizat de Mastercard.

În contextul Indicelui Plăţilor Digitale 2021, o metodologie dezvoltată de Mastercard, care analizează evoluţia plăţilor digitale la nivel naţional, se arată că sub-indicele Utilizare a obţinut 44 de puncte din 100, ceea ce sugerează că există, în continuare, potenţial semnificativ de extindere a utilizării soluţiilor de…

Citeste continuarea Aici

You might also like