„Mamele eroine” , (10 copii) din Rusia vor primi câte un milion de ruble

Guvernul de la Moscova a decis să ofere câte un milion de ruble (aproximativ 16.700 euro) fiecărei femei care are titlul de „Mamă Eroină”.

De asemenea, stimulentele pentru părinții care au fost decorați cu „Ordinul Gloriei Parentale” vor crește de la 100.000 de ruble (aproximativ 1.700 euro) la 500.000 de ruble (aproximativ 8.300 euro), iar părinții care au primit Medalia Ordinului Gloriei Parentale vor primi o recompensă unică de 200.000 ruble (aproximativ 3.300 euro).

În acest context, numai femeile care au născut și crescut de la zece copiii în sus pot primi titlul de „mamă eroină” în Rusia. Ordinul Gloriei Parentale se acordă părinților care cresc șapte sau mai mulți copii, iar Medalia Ordinului Gloriei Parentale se acordă numai părinților care au crescut de la patru copiii în sus, relatează agenția rusă de presă Interfax.

La începutul acestei luni, Vladimir Putin a semnat un decret prezidențial care instituie titlul onorific de „Mamă Eroină” în Rusia, preluând astfel tacticile predecesorului său sovietic, Iosif Stalin, care încerca să crească natalitatea țării cu ajutorul acestei medalii. Ultima atribuire a…

Citeste continuarea Aici

You might also like