La 15 august se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, toți românii au liber, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Toți angajații din România trebuie să știe că luni, 15 august se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului şi este liber pentru toți românii, fie că vorbim de cei care lucrează la stat sau la privat. Ce se întâmplă, însă, dacă măsura prevăzută în Codul muncii nu este respectată întocmai?

Așa cum se prevede în Codul muncii, salariații din toată România, primesc o zi liberă și nu trebuie să se ducă la muncă. Angajatorii care nu respectă măsura riscă o serie de amenzi de până la 10.000 de lei, conform prevederilor în vigoare. Astfel, ținând cont de faptul că această sărbătoare pică în 2022 într-o zi de luni, adică urmează după weekend, românii se bucură de o minivacanță de trei zile.

Chiar dacă în Codul Muncii legea stipulează că salariaţii au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naţionale, totuși, anumite categorii de angajaţi trebuie să se prezinte la muncă şi în aceste zile. De exemplu, este vorba despre persoanele ce lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului…

Citeste continuarea Aici

You might also like