Joseph Stiglitz: Înăsprirea politicii monetare ar putea avea efectul opus, declanșând o escaladare a prețurilor

În timp ce mulți analiști și experți au aplaudat strategia adoptată de Rezerva Federală a SUA pentru a combate inflația în SUA, alții s-au arătat preocupați de riscurile pe care le-ar putea presupune o creștere excesivă a ratei dobânzii de referință.

Astfel, Joseph Stiglitz, profesor la Universitatea Columbia, laureat al Nobelului pentru Economie. Acesta a avertizat, recent, că înăsprirea politicii monetare ar putea avea efectul opus, declanșând o escaladare a prețurilor, din câteva motive.

În opinia sa, Stiglitz, prezent la o conferință în Italia, a avertizat că ordinea mondială se clatină în urma invadării Ucrainei și a tensiunilor tot mai mari dintre SUA și China, potrivit CNBC.

Intrăm într-o „dezordine” mondială? Cum vom trece prin ea?

După părerea sa, ”Cu siguranță, asistăm la o schimbare în lumea economică și în ordinea politică mondială. Acum 20 de ani toată aproape toată lumea critica acea ordine mondială. Acum, întrebarea care se pune este următoarea: intrăm într-o „dezordine” mondială? Și cum vom trece prin această dezordine?”, a comentat Joseph Stiglitz.

Ce soluții are reputatul economist…

Citeste continuarea Aici

You might also like