Iubești mirosul lavandei? Iată în ce combinații o poți folosi în buchetul de mireasă

Folosirea lavandei pentru buchetele de mireasă nu este o tendință nouă, ci datează de câțiva ani, aceasta fiind folosită de miresele îndrăznețe sau care își doresc o nuntă în stil provensal. Principalul avantaj pe care lavanda îl oferă în cadrul buchetelor de mireasă, dar și al altor tipuri de aranjamente florale este versatilitatea – se combină ușor cu flori în nuanțe pastelate sau clasice. Buchetul de mireasă din lavandă poate fi monovariant sau pus în valoare cu alte flori, precum: trandafiri, garoafe, orhidee, bujori, freesia sau hortensie.

De ce se folosește lavanda în buchetul de mireasă?

Lavandă este un tip de floare extrem de frumoasă, ce nu ia din lumina reflectoarelor rochia de mireasă și, în plus, este ușor parfumată. Din latinescul  «lavare», lavanda semnifică «a curăța». Privind în Antichitate, egiptenii se foloseau de această plantă pentru a îmbălsăma cadavrele.

 

De cealaltă parte, mai există o legendă. Se spune că Fecioara Maria a dat lavandei un miros neobișnuit, răsplătind-o pentru faptul că hainele lui Iisus s-au uscat rapid pe tufișul ei. Totodată, lavanda este simbolul orașului francez Provence,…

Citeste continuarea Aici

You might also like