Istoria pokerului: Cum a apărut acest joc atât de popular

Pokerul a devenit unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume, fiind un un adevărat fenomen. Oamenii joacă poker în primul rând pentru distracție, dar unii au făcut din această activitate o carieră adevăratul sens al cuvântului.

Popularitatea jocului de poker a început în urmă cu aproximativ o sută de ani, dar istoria sa începe cu mult timp înainte. În orice caz, nici până în ziua de astăzi nu este clar cine a inventat pokerul, existând mai multe variante.

Spre exemplu, chinezii afirmă că ei sunt inventatorii pokerului, undeva în jurul anului 900. În versiunea chineză, pokerul era practicat cu bucăți pictate de domină. Pe atunci, cărțile de joc nici măcar nu erau inventate.

În schimb, persanii susțin că ei sunt inventatorii, în secolul al XVI-lea, iar originile pokerului ar avea la bază jocul denumit „As Nas”. Ce-i drept, regulile celor două jocuri sunt destul de asemănătoare.

Pe de altă parte, nemții insistă că pokerul are la bază jocul „pochspiel”, iar francezii „poque”. Nicio variantă nu este certă, dar cu siguranță pokerul este azi unul dintre cele mai populare jocuri din lume.

Iar în ultimele decenii regulile…

Citeste continuarea Aici

You might also like