În Ucraina dar sunt şi alte puncte fierbinţi pe glob, unde se duc lupte grele, iar războiul aproape că a devenit o normalitate

Pn preznt, Siria este în continuare măcinată de un război civil sângeros. Duminică, noi atacuri puternice cu rachete au avut loc în apropiere de Damasc, iar autorităţile siriene dau vina pe Israel.

Israelul ar fi atacat cu rachete mai multe ţinte din apropierea capitalei Damasc. Trei militari sirieni au murit

Trei soldaţi au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unui atac aerian, atribuit forţelor israeliene. Agenţia de ştiri siriană Sana, citată de jurnaliştii DPA, transmite că rachete israeliene au lovit mai multe ţinte din apropierea capitalei Damasc. Atacuri au avut loc şi în regiunea Tartus, cu rachete lansate din Marea Mediterană.

Pâna la acest moment, armata israeliană nu a dorit să comenteze informaţiile apărute în presa din Siria. Nu ar fi însă pentru prima oară când forţele aeriene israeliene bombardează ţinte din Siria, ţară în care unele zone sunt în continuare sub semnul războiului civil.

Israelul este direct interesat de ce se întâmplă în Siria, scopul strategic fiind acela de a-şi împiedica vechiul său inamic, Iranul, dar şi miliţiile aliate ale regimului de la Teheran să îşi extindă…

Citeste continuarea Aici

You might also like