În România, se reintroduce stagiul militar voluntar de 4 luni

O serie de detalii importante privind reintroducerea stagiului militar în România, în contextul războiului din Ucraina, au fost oferite în exclusivitate de către ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre o nouă lege în acest sens va fi dată în toamnă.

Astfel, Vasile Dîncu a vorbit despre planurile Guvernului Ciucă privind reintroducerea stagiului militar în România, însă acesta va fi voluntar și remunerat. În acest sens, o nouă lege urmează a fi votată în toamnă, atunci când va fi finalizată, urmând a intra în vigoare din 2o23.

Se reintroduce stagiul militar în România

În acest sens, ministrul a explicat că decizia privind reintroducerea stagiului militar la nivel național a venit în contextul războiului din Ucraina. Conform primelor detalii, este vorba de un stagiu militar voluntar, de 4 luni, adresat tinerilor între 18 și 35 de ani. Acesta va fi gratuit, iar participanții vor primi și o sumă de bani lunară, echivalentă cu salariul minim, în această perioadă. Mai mult, după finalizarea acestui stagiu, participanții pot alege să devină sau nu voluntari.

În afirmaţiile sale, „Odată cu războiul din Ucraina lucrăm la un…

Citeste continuarea Aici

You might also like