În România, pacenții care au trecut prin boală ajung în stare extrem de gravă în unitățile sanitare

Cu toate că numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în România, spitalele se confruntă acum cu o altă problemă. Mai exact, pacenții care au trecut prin boală ajung în stare extrem de gravă în unitățile sanitare.

Prefectul Daniel Ţiclea a vorbit despre situația sanitară din județul Buzău. Acesta trage un semnal de alarmă și susține că deși numărul bolnavilor de COVID-19, internaţi în unităţile sanitare din judeţ, a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave.

Într-un interviu acordat pentru news.ro, prefectul judeţului Buzău susține că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 trebuie să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post-COVID.

Acesta a explicat că până acum numărul bolnavilor cu COVID a scăzut la aproape jumătate față de cum era în urmă cu o săptămână. Mai exact, în momentul de față aproape 270 de persoane sunt internate, însă…

Citeste continuarea Aici

You might also like