În România, locuitorii din 65 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijlocelele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri

În cadrul unei campanii, pe 16 septembrie, în Săptămâna Europeană a Mobilității, va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară.

Astfel, Vineri 16 septembrie 2022, locuitorii din 65 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijlocelele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde.

Care este scopul?

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes în cele 9 orașe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, au hotărât să facă un pas înainte către un viitor sustenabil și au decis extinderea acesteia la nivel național în 65 de orașe cu transport în comun, din toate județele țării.

În acest sens, campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor, care vor fi ulterior transformate în noi resurse.

Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public….

Citeste continuarea Aici

You might also like