În Marea Britanie, şcolile sunt obligate să facă „alegeri dificile” între încălzirea sălilor de curs și încălzirea mâncării

În prezent, școlile din Marea Britanie se redeschid iar firmele de catering avertizează că, în acest an, copiii ar putea avea parte de porții mai mici de mâncare și de o calitate inferioară, din cauza problemelor legate de inflație.

Astfel, creșterea prețurilor la alimente și energie exacerbează provocările existente pentru cantinele școlare, acestea fiind obligate să facă „alegeri dificile” între încălzirea sălilor de curs și încălzirea mâncării, susțin organizațiile caritabile, potrivit CNBC.

Schimbare de meniuri sau porții mai mici

În acest an şcolar, mai bine de trei sferturi din firmele de catering spun că au fost nevoite să-și schimbe meniurile sau să reducă opțiunile alimentare din cauza creșterii prețurilor la orice, în timp ce peste jumătate din ele spun că, în mod cert, calitatea alimentelor va scădea.

Concret, prețul energiei a crescut rapid după invazia Rusiei asupra Ucrainei și pe fondul constrângerilor mai mari legate de aprovizionare. Acest lucru a determinat autoritatea de reglementare a energiei din Marea Britanie să ridice plafonul anual pentru facturile interne de energie cu 80%, luna trecută,…

Citeste continuarea Aici

You might also like