În Europa se propune ca armata să devină obligatorie și în cazul femeilor, nu doar al bărbaților.

În viitor, armata ar putea deveni obligatorie și pentru femei. Discuții în acest sens au loc în ultima vreme, în Parlamentul din Elveția. Menționăm că Elveția este una dintre puținele țări europene în care serviciul militar este obligatoriu pentru toți bărbații.

În contextul militar, având în vedere îngrijorările generate de războiul din Ucraina, dar și lipsa unui număr mare de soldați, parlamentarii au început miercuri discuțiile privind posibilitatea extinderii recrutării și în cazul femeilor.

Armata ar putea deveni obligatorie pentru femeile din Elveția

Din discuțiile purtate în Parlamentul Elveției, această măsură ar fi cea mai bună soluție astfel încât problema efectivelor insuficiente ale forțelor armate să poată să ia sfârșit, scrie EFE.

Opțiunea este regăsită într-un raport care a fost prezentat de o comisie parlamentară în fața Consiliului de Stat, camera superioară a Parlamentului elveţian. Conform documentului, deși pe hârtie scrie că armata elvețiană ar avea în jur de 100.000 de soldați, în realitate, lucrurile sunt diferite. Mai exact, ar fi vorba despre doar 80.000 de soldați.

În acest sens,…

Citeste continuarea Aici

You might also like