În China, furtunile de zăpadă au provocat un adevărat haos

În ultimile zile, furtunile de zăpadă au provocat haos în nord-estul Chinei, unde ninsorile record din anumite zone au afectat traficul rutier, au întrerupt cursele feroviare şi au generat îngrijorări legate de furnizarea cu energie electrică într-o perioadă în care temperaturile au înregistrat scăderi dramatice, a anunţat presa de stat chineză, citată de Reuters.

În acest sens, în traficul rutier din provincia Liaoning a fost grav afectat, majoritatea staţiilor de taxare de pe autostrăzi au fost închise. Staţiile pentru pasageri au fost de asemenea închise, cu excepţia celor din oraşele Dalian şi Dandong.

În contextul meteorologic, de la instalarea unui val de frig duminică, temperaturile din nord-estul Chinei au scăzut până marţi cu până la 14 grade Celsius.

Iar meteorologii din provinciile Liaoning şi Jilin au emis un cod roşu de viscol, cel mai sever nivel din sistemul în patru trepte de alerte meteorologice, transmite Agerpres.

Administrativ, autorităţile din nordul Chinei au depus eforturi intense pentru a asigura căldura în locuinţele rezidenţilor, crescând producţia de energie şi importurile de cărbune, a raportat presa…

Citeste continuarea Aici

You might also like