În ce vor să bage bani românii şi ce cred că „merge”

Românii nu sunt foarte curajoși când vine vorba de investiții. Avem un handicap masiv pe partea de educație financiară. Se pare însă că lucrurile s-au mai schimbat în ultima perioadă și mulți dintre noi încep să nu-și mai țină toți banii în bancă sau ”la ciorap”.

Astfel, ”Retail investor Beat” este numele unui sondaj global comandat de platforma de investiții eToro. Printre altele, analiza cu pricina ne atrage atenția asupra deschiderii românilor către investiții și, mai ales, ce investiții preferă. Ce simt conaționalii noștrii că ar reprezenta un motiv de bucurie financiară pe termen mediu și luni.

În ce investesc românii: Bitcoin, acțiuni, imobiliare?

Aproximativ jumătate dintre investitorii români chestionați, aproximativ 46%, se gândesc serios să investească în următoarele 12 luni în acțiuni. Pe același eșantion, cu un procent mai mult, 47% cochetează cu investițiile în criptomonede.

Analiza din spatele acestei concluzii a fost efectuată în 12 țări, printre care și România. La final, s-a ajuns la concluzia că românii sunt mai interesați de tehnologie decât țările partenere. Un argument important în…

Citeste continuarea Aici

You might also like