În Bucureşti s-au înregistrat valori peste cele admise de particule în suspensie PM 2,5 și PM 10.

Din păcate, Bucureștiul este mai poluat ca niciodată. Stațiile de măsurare a calității aerului au depistat un nivel foarte ridicat de particule în suspensie PM 2,5 .

Efectele negative pe care le au asupra sănătății

În contextul sanitar, particulele în suspensie pot avea efecte negative în funcție de mărimea lor. Cele care au diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri sunt printre cele mai periculoase, deoarece pot trece prin nas și gât, pătrunzând în alveolele pulmonare și astfel provocând inflamații și intoxicări.

Cele mai afectate persoane sunt cele care suferă de afecțiuni cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii sau astmaticii. Persoanele care suferă de astm sunt și mai afectate, deoarece poluarea cu pulberi înrăutățește simptomele acestora, cum ar fi tusea, durerile în piept sau dificultățile respiratorii. De asemenea, expunerea îndelungată la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza de asemenea apariția unor afecțiuni cum ar fi cancerul, ducând chiar la o moarte prematură.

Iar copiii sub 15 ani sunt una din categoriile cele mai vulnerabile, deoarece inhalează mai mult aer, iar odată cu acesta,…

Citeste continuarea Aici

You might also like