Guvernul a luat o serie de măsuri de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

În România dar si în lume, creșterea prețurilor din ultima perioadă a afectat foarte mulți români. O parte dintre ei nu vor avea posibilitatea să-și plătească căldura în această iarnă. Din această cauză, statul a venit cu o serie de măsuri în sprijinul cetățenilor.

Statul vine în ajutorul celor care nu își pot permite să plătească consumul de energie din cauza creșterii din ultimul timp a prețurilor. Așadar, Guvernul a luat o serie de măsuri de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Legea 226/2021 stabilește criteriile de încadrare a familiilor și persoanelor singure în categoria consumatorilor vulnerabili de energie și reglementează măsurile de protecție socială pentru aceștia în ceea ce privește accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esențiale ale gospodăriei, în scopul prevenirii și combaterii sărăciei energetice.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece, declarat de persoana singură, respectiv de un membru al familiei care are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor…

Citeste continuarea Aici

You might also like