Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut apariția în public cu flori de mac roșu în piept, un simbol de suflet pentru britanici

Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut de multe ori apariția în public cu un obiect pe piept. Este un simbol de suflet pentru britanici, însă nu multe persoane îi cunosc semnificația. Ce înseamnă acesta, de fapt?

Astfel, Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut apariția în public cu flori de mac roșu în piept, un simbol de suflet pentru britanici. Acestea reprezintă sângele vărsat pe câmpul de luptă, în timpul Războaielor Napoleoniene.

În contextul tradiției britanice, florile de mac roșu au crescut în număr foarte mare în locurile în care au fost amplasați soldații morți. Printre membrii Familiei Regale care au fost văzuți de foarte multe ori cu acest accesoriu se numără prinții Harry și William, prințesa Diana, dar și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Obiceiul a început din anul 1921

Concret, obiceiul britanicilor de a purta flori de mac în piept a început din anul 1921, iar originile tradiției se regăsesc și într-un poem numit „Pe câmpiile Flandrei”, scris de John McCrae, conform military.com

Foarte multe persoane importante din Marea Britanie poartă astfel de flori în piept la sfârșitul lunii…

Citeste continuarea Aici

You might also like