Faina neagra vs Faina integrala – care dintre cele două tipuri de făină are mai mulți nutrienți?

Faina neagra vs Faina integrala. Care dintre cele două tipuri de făină are mai mulți nutrienți?

Făina este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie și se găsește într-o varietate de produse de patiserie și panificație, precum pâine, biscuiți, prăjituri, etc. Există mai multe tipuri de făină, iar cele mai populare sunt făina neagra și făina integrala. În ceea ce privește conținutul de nutrienți, făina integrala este considerată a fi mai nutritivă decât făina neagra.

Făina integrala este făcută din grâu întreg, adică încă conține toate părțile bobului de grâu, inclusiv tărâțele, germenii și endospermul. Aceste părți conțin nutrienți importanți, cum ar fi fibrele, vitaminele B și E, fierul și zincul. În timpul procesului de producție a făinii integrale, bobul de grâu este pur și simplu zdrobit și măcinat, ceea ce înseamnă că nutrienții sunt păstrați în făină.

Pe de altă parte, făina neagra este făcută din grâu alb care a fost rafinat și îndepărtat de majoritatea nutrienților. În procesul de rafinare, tărâțele și germenii sunt îndepărtați, lăsând doar endospermul, care este…

Citeste continuarea Aici

You might also like