Etiopia a intrat sâmbătă în anul 2014.

În data de 11 septembrie, etiopienii au sărbătorit sâmbătă, trecerea în anul 2014, în ciuda războiului şi crizei alimentare din nord, dar și a inflației galopante care se înregistrează în țara africană, informează BBC.

Ţata africană are propriu calendar, iar un an are 13 luni.

Astfel, calendarul etiopian este cu 7 ani și 8 luni în urma celui gregorian, deci sâmbătă țara africană a intrat în anul 2014. Acest lucru se petrece pentru că este calculat diferit anul nașterii lui Iisus Hristos.

În plus, când Biserica Catolică a modificat anul după noi calcule, în anul 500 d.Hr., Biserica Ortodoxă Etiopiană n-a făcut acest lucru. Aşa, noul an etiopian cade pe 11 septembrie după calendarul gregorian (12 septembrie în ani bisecți).

Mai mult decât atât, un an are 13 luni în Etiopia: 12 luni a câte 30 de zile și a 13-a, ultima, de 5 zile, 6 zile în anii bisecți.  De asemenea, timpul se calculează și el diferit, ziua de 24 de ore este  împărțită în 12 bucăți de câte 12 ore, începând cu 6 dimineața. Aşa că, mijlocul zilei și mijlocul nopții sunt la ora 6 în Etiopia.

Mai mult, Etiopia se mai remarcă prin câteva…

Citeste continuarea Aici

You might also like