Electrocardiograma: Testul De Care Inima Ta Are Nevoie Pentru Monitorizarea Sănătății

Electrocardiograma sau, pe scurt, ECG-ul, este unul dintre cele mai simple teste pe care medicul ţi le poate solicita ca să îţi verifice ritmul cardiac şi activitatea electrică a inimii. Senzorii ataşaţi pe piele detectează semnalele electrice emise de inimă la fiecare bătaie, semnale care sunt înregistrate de un aparat şi apoi examinate de medic pentru a vedea dacă sunt sau nu normale. 

Electrocardiograma sau EKG de repaus cu interpretare îţi poate fi solicitată de medicul cardiolog sau de medicul de familie atunci când te suspectează de probleme ale inimii. Acest test se realizează doar într-o clinică de către un doctor specialist. 

 

Teste rapide şi sigure pentru sănătatea inimii

ECG-urile sunt teste rapide, sigure şi neinvazive care îi permit medicului de familie sau a celui cardiolog să verifice ritmul cardiac, să observe fluxul sanguin scăzut către muşchii inimii (ischemia), să diagnosticheze un atac de cord sau anomalii precum îngroşarea muşchiului inimii sau cele electrolitice semnificative (potasiu crescut sau un nivel prea mare sau prea mic de Ca).

 

Ce poţi face pentru a te pregăti pentru un ECG?

Înainte de testul ECG este…

Citeste continuarea Aici

You might also like