Efectele pozitive și negative ale digitalizării banilor

Juriștii și economiștii au început de ceva timp să vorbească despre viitorul banilor fizici. Pe acest fond, avocatul Veronica Dobozi este de părere că banii digitali vor exploda destul de curând, în timp ce banii fizici vor dispărea complet.

Chiar dacă tranziția aceasta vine cu mai multe beneficii, avocatul spune că vor exista și pericole, cel mai evident dintre ele fiind eliminarea confidențialității. Mai precis, avocatul Veronica Dobozi spune să Executivul ar putea introduce imediat sancțiuni cetățenilor, iar autoritățile vor avea acces total la finanțele oamenilor.

În cadrul unui editorial publicat pe juridice.ro, avocatul Veronica Dobozi spune că există riscul ca cetățenii să devină dependenți de autorități și că aceștia nu-și vor mai putea achiziționa nimic, nici măcar produse de patiserie, fără a activa portofelul digital.

Astfel, „Crize precum pandemia de COVID-19 au facilitat și impulsionat utilizarea monedei electronice, mulți comercianți și instituții preferând să limiteze sau chiar să stopeze utilizarea banilor fizici. Deși există mai multe avantaje de a trece la banii electronici, există și câteva…

Citeste continuarea Aici

You might also like