După ce au fost descoperite mai multe cadavre la graniță, Polonia acuză Belarusul de asalt organizat

Presa internațională notează că Polonia acuză Belarusul de atac organizat, după ce au fost găsite patru cadavre ale unor migranți care încercau să ajungă în Polonia.

De altfel, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat, pentru agenţia poloneză de presă PAP, că ţara sa nu se va lăsa intimidată.

După ce Bruxellesul, alături de multe alte puteri occidentale, a denunţat drept fraudate alegerile prezidenţiale organizate anul trecut în  Belarus, încheiate cu victoria preşedintelui în funcţie din 1994, Alexandr Lukaşenko, Minskul a adoptat o strategie vindicativă lăsând refugiaţi şi migranţi din ţări terţe să vină în Belarus pentru ca apoi să-i direcţioneze către state ale Uniunii Europene. În multe din statele afectate de această strategie, locuitorii nu mai vor refugiaţi, ceea ce obligă guvernele să ia măsuri pentru a pune capăt trecerilor de frontiere.

Astfel, premierul polonez, a cărui ţară este cea mai afectată de noua strategie belarusă, a mobilizat 500 de trupe plus echipamente la graniţa de est, ce face parte din graniţa de est a Uniunii.

Oameni găsiți fără viață pe teritoriul Poloniei

Duminică, trei…

Citeste continuarea Aici

You might also like