De câte ori poți refolosi uleiul de floarea soarelui

În România, uleiul de floarea soarelui este printre cele mai folosite uleiuri din bucătărie, dacă nu chiar cel mai întrebuințat de gospodine. Totuși, de câte ori poate fi utilizat acesta înainte de a râncezi și a dezvolta compuși toxici pentru organism?

De câte ori poți refolosi uleiul de floarea soarelui

În procesul de obţinere, înainte de a ajunge în tigaia și preparatele noastre, limpede și curat, uleiul de floarea soarelui trece printr-un întreg proces. El este extras din semințe de floarea soarelui la temperaturi ridicate, cuprinse între 160 și 200 de grade Celsius. Următorul pas este rafinarea, care constă în filtrare și albire. Mirosul greu de ulei încins și reziduuri vegetale este și el îndepărtat, majoritatea producătorilor folosind diverși solvenți chimici pentru a obține în cele din urmă un ulei curat, bun pentru gătit.

Întrucât este un produs perisabil care poate râncezi în câteva zile, uleiul de floarea soarelui trebuie păstrat corespunzător. Specialiștii recomandă transferarea uleiului de floarea soarelui din sticlele de pastic în care l-ai cumpărat în unele de sticlă, de preferat de culoare închisă, maronie…

Citeste continuarea Aici

You might also like