Cum să se sfârşească războiul dacă după şase luni de război, avem zero planuri de pace?

„În aceste vremuri, când lumea este aţât de evoluată, după șase luni de război distructiv și sângeros în inima Europei, „Cum facem să ieșim din acest coșmar”? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să ne-o punem încercând să găsim mai degrabă un răspuns realist, decât să continuăm să reiterăm sprijinul nedeterminat pentru Ucraina, care evident nu poate lipsi, dar care devine steril sau chiar contraproductiv dacă nu luptăm pentru o cale de ieșire negociată.

Iar primele care ar trebui să se mobilizeze în acest sens sunt partidele politice, din ţară care, în vederea alegerilor din 25 septembrie, ar trebui să vorbească despre asta, propunând o idee, un calendar, o luminiţă slabă la capătul tunelului.

Păcat doar că fac exact contrariul, războiul pare un tabu și sunt tratate doar efectele „colaterale” care ne preocupă îndeaproape, cum ar fi de exemplu creșterea prețului gazului. Corect, însă problema trebuie rezolvată abordând miezul conflictului, care în ajunul independenței Ucrainei, cu temerile unei furtuni militare rusești, reală sau presupusă, a scos la iveală bilanțul de sânge deja vărsat”, notează Fausto…

Citeste continuarea Aici

You might also like