Cum îl tratăm şi de ce herpesul este mai frecvent în timpul iernii?
Iarna se apropie și odată cu ea încep să apară și răceala, gripa și de ce nu herpesul. Herpesul este o infecție cauzată de virusul herpes simplex (HSV). Majoritatea persoanelor nu prezintă simptome luni sau ani după ce s-au infectat.
Astfel, HSV reprezintă o erupție veziculoeritemoasă grupată în buchet, de multe ori cu caracter recidivant, scrie Huffington Post.
Ce este herpesul bucal?
Herpesul bucal este cunoscut și sub numele de „vezicule febrile” și este o infecție virală comună. Pe buze și în jurul lor vor apărea vezicule mici, pline de lichid. Blisterele se vor forma împreună și apoi se vor rupe, formând o crustă care poate dura câteva zile.
Herpesul bucal este un tip de herpes care poate afecta gura sau organele genitale. Este contagios, chiar dacă rănile nu sunt vizibile.
Ce îl cauzează și care sunt simptomele
În general, herpesul bucal se dezvoltă adesea prin contactul strâns, cum ar fi sărutul. Ambele tulpini de herpes simplex implicate în etiologia herpesului oral pot fi transmise cu ușurință, interuman, prin sărut sau relații intime orale, chiar și când persoana afectată nu prezintă manifestări clinice.
În…
Citeste continuarea Aici