Cum a fost prima zi pe orbită a celor patru turiști spațiali de pe SpaceX

Cei patru turişti spaţiali americani au petrecut prima lor zi pe orbită la bordul capsulei SpaceX, efectuând cercetări ştiinţifice şi vorbind cu pacienţii unui spital din  SUA care tratează copiii bolnavi de cancer, relatează vineri AFP.

Copiii de la Spitalul St Jude, unul dintre principalele centre de oncologie pediatrică din Statele Unite, au putut discuta cu echipajul misiunii Inspiration4, „punându-le întrebarea pe care toată lumea o pune: ‘există vaci pe Lună?’”, a scris unitatea medicală pe pagina sa de Twiter.

Inspiration4 este prima misiune spaţială cu echipaj exclusiv civil, fără niciun astronaut profesionist la bord – fiind astfel, o premieră istorică.

Echipajul „a înconjurat Pământul de 5,5 ori, a efectuat prima serie de cercetări ştiinţifice şi a luat masa de câteva ori”, înainte de a merge la culcare, a precizat pe Twitter SpaceX, compania fondată de miliardarul  Elon Musk.

Acesta din urmă a afirmat pe contul său de Twitter că a vorbit cu echipajul şi că „totul este în regulă”.

Ei urmau să meargă în cupola capsulei Dragon, un uriaş dom din sticlă instalat pentru a le oferi pasagerilor o vedere la 360 de grade asupra…

Citeste continuarea Aici

You might also like