Conversațiile la telefonul mobil înainte de somn afectează negativ sănătatea

Telefoanele mobile au devenit accesoriul nelipsit din viețile oamenilor, însă acestea pot reprezenta și un pericol. Un studiu realizat recent a demonstrat că utilizarea acestora poate declanța o anumită afecțiune.

Cercetătorii suedezi au făcut o serie de investigații pentru a vedea care este efectul utilizării telefonului mobil înainte de culcare. În urma cercetării, aceștia au descoperit că toate conversațiile la telefonul mobil înainte de culcare afectează negativ sănătatea.

Mai exact, persoanele care fac acest lucru se pot confrunta cu dureri de cap, insomnie, dar și dispersarea atenției, scrie  UNN. Investigația realizată în Suedia a durat un an și jumătate, iar în acest proces au fost implicați 35 de bărbați și  36 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

În contextul studiului, toți participanții au fost periodic supuși la expunerea cu frecvența semnalului de circa 884 MHz, ceea ce corespunde aproximativ semnalului mediu atunci cînd vorbim la un telefon mobil. Astfel, în cadrul experimentului, subiecții au început să acuze  dureri de cap și probleme cu somnul.

Cercetătorii prelucrează toate datele obținute,…

Citeste continuarea Aici

You might also like