Compania Lufthansa a obţinut primul profit operaţional de la declanşarea crizei coronavirusului

În trimestrul III din acest an, compania germană Lufthansa, care se aşteaptă ca cererea mare pentru afacerile sale de transport de marfă, sunt în plină expansiune, şi redresarea zborurilor de pasageri să continue anul viitor, a raportat primul profit operaţional de la declanşarea crizei coronavirusului, transmite Reuters.

În contextul financiar, grupul a raportat un câştig ajustat înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de 17 milioane de euro (20 de milioane de dolari) în trimestrul al treilea, faţă de o pierdere de 1,262 de miliarde de euro cu un an în urmă, susţinut de afacerile puternice de transport de marfă şi de cererea în creştere în timpul sezonului de vară, odată cu relaxarea restricţiilor de călătorie.

”Am depăşit o altă etapă în ieşirea din criză: ne-am întors pe negru”, a spus directorul general Carsten Spohr.

În schimb ce analiştii se aşteptau la o pierdere EBIT ajustată de 33 de milioane de euro, potirvit unui sondaj de opinie pus la dispoziţie de companie.

Activitatea de transport aerian a Lufthansa a raportat un EBIT ajustat record de 301 milioane de euro, deoarece cererea şi tarifele de transport…

Citeste continuarea Aici

You might also like