Ce trebuie să știi înainte să cumperi aur?

Ai multe variante de economisire, în bani, bunuri imobiliare, obiecte de artă ș.a. Dar cea mai populară metodă de păstrare a valorilor și de investire a resurselor materiale este aurul, metalul prețios apreciat în toată lumea. Ca să faci cele mai bune achiziții în acest domeniu, îți prezentăm câteva detalii pe care trebuie să le știi înainte să cumperi aur.

Care sunt cele mai bune locuri de unde poți să cumperi aur

Dacă vrei să cumperi aur ai la dispoziție variante fizice și online. Poți să achiziționezi aur fizic de la Banca Națională a României și îl poți păstra în seiful băncii, sau de la magazine de bijuterii, case de amanet ș.a.

 

Ca să cumperi aur pe internet, intră pe site-urile specializate în tranzacții cu acest metal prețios sau accesează magazine online cu obiecte din aur și bijuterii. Pentru aur online de pe site-uri specializate, ai posibilitatea să alegi variante profesionale, prin care apelezi la brokeri.

Colaborează cu brokerii de la Bursa de Valori București (BVB) sau alege cumpărarea unui ETF (exchange traded fund), ca investiție în aur fizic, de la brokerii de pe bursele externe. O altă variantă este…

Citeste continuarea Aici

You might also like