Ce părere au statele UE, în privința interzicerii vizelor pentru cetățenii ruși?

În prezent, multe state europene cer ca Rusia să fie ținta unor noi sancțiuni, însă deocamdată nu există un consens privind impunerea acestora. Guvernele anumitor țări se tem să nu mărească inflația și prețul energiei, se arată într-o analiză publicată de Politico.eu.

Astfel că vajnicii adversari ai Rusiei din Europa constată că apelul lor prin care cer ‘bombardarea’ Rusiei cu noi sancțiuni este întâmpinat cu o tot mai mare reticență.

Ultima propunere, venită de pe flancul estic al UE – care de mai multă vreme își imploră vecinii să adopte o poziție mai dură față de Moscova – este aceea de a le interzice turiștilor ruși intrarea în UE – o tentativă menită să-I rupă pe rușii mai bogați de obișnuitele lor destinații de vacanță.

În acest context, în această săptămână, miniștrii apărării și cei de externe se adună la Praga pentru o reuniune neoficială, care marchează deschiderea sesiunilor de toamnă ale organizației, iar oficialii recunosc că sunt puține șanse ca această inițiativă să fie acceptată, deși ea costă puțin, iar riscurile sunt reduse, ca să nu mai vorbim de alte măsuri mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like