Ce avantaje ar avea România, dacă ar fii în spațiul Schengen?

În prezent, Germania a dat undă verde aderării României la Schengen, care ar fi trebuit să aibă loc acum mai bine de un deceniu. De ce este însă intrarea în Schengen atât de importantă şi ce avantaje ar avea pentru noi?

Concret, la  data de 29 august 2022, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că România, alături de Bulgaria și Croația, îndeplinește criteriile de aderare la spaţiul Schengen.

Astfel, „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase” spune el, arătând că cele trei state îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen.

Ce înseamnă spațiul Schengen?

Odată obţinute normele Schengen, se elimină controalele la frontierele interne, armonizând și consolidând în același timp protecția frontierelor externe ale zonei. După intrarea în spațiul Schengen, oamenii pot călători dintr-un stat membru în altul fără a fi supuși controalelor la frontieră (ca regulă generală). Autoritățile naționale competente pot, totuși, să verifice…

Citeste continuarea Aici

You might also like