Câţi bani a primit David Popovici pentru performanţa sa?

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a participat recent la Campionatul European de Natație, unde a cucerit aurul la probele de 100 de metri și 200 de metri, dar a și stabilit un nou record mondial. Tânărul a fost răsplătit pentru performanțele sale.

La Campionatul European de Natație de la Roma a fost alocat un fond de premii pentru sportivi de jumătate de milion de euro, iar cei care au primit premii în bani au fost sportivii care au urcat pe podium, plus cei care au reușit să doboare recorduri mondiale și europene.

Astfel, pentru locul întâi, Liga Europeană de Natație (LEN) a oferit 2.000 de euro pentru primul loc, 1.500 pentru al doilea, și 1.000 pentru al treilea. Premiul pentru stabilirea unui nou record mondial este de 10.000 de euro, iar pentru doborârea celui european de 5.000 de euro.

Așadar, pentru cele două medalii de aur, David Popovici a fost premiat cu 4.000 de euro, la care se mai adaugă încă 10.000 de euro pentru faptul că a doborât recordul mondial la proba de 100 de metri liber. A terminat finala cu timpul 46,86, devenind cel mai bun înotător din istorie la această probă.

David Popovici a fost…

Citeste continuarea Aici

You might also like