Cât timp trebuie să fie gătit fiecare tip de carne?
Nu oricine știe să gătească carnea perfect și probabil ai observat și tu că oricât ai încerca să obții o friptură de vită la fel de fragedă ca în ultimul restaurant în care ai mâncat, nu îți iese întotdeauna. Am putea spune chiar că gătirea acestui aliment este mai mult o artă – dacă lași carnea un minut în plus pe grătar (chiar și pe un grill electric) sau dacă nu ai setat temperatura corectă la cuptor, s-ar putea să îi strici gustul. Niciun bucătar nu va spune secretele gătirii perfecte în cazul oricărui tip de carne, însă unul dintre factorii care contribuie la un gust ca la carte este timpul de gătire. Așa că, despre asta vom discuta în cele ce urmează!
Carnea de pasăre – de cât timp are nevoie pentru gătire?
Carnea de pasăre se prepară cel mai ușor și nu necesită o atenție foarte mare în timpul gătirii. Este suficient să setezi cuptorul la temperatura potrivită, să pornești cronometrul și să îți vezi în continuare de alte treburi. Puiul din comerț are nevoie de o temperatură de 180 de grade Celsius și un timp de gătire mediu de 50 de minute/kilogram – asta înseamnă că dacă vrei să gătești la…
Citeste continuarea Aici