Cât poate câștiga, în prezent, un curier cu normă întreagă?

Zeci de mii de comenzi de mâncare se înregistrează în fiecare zi în Capitală. Volumul de muncă este oricum mai mare toamna care este acum alimentat și de valul patru al pandemiei,  val care a trimis în izolare zeci de mii de români infectați.

Astfel, curierii fac față cu greu. În topul preparatelor comandate sunt două tipuri de burgeri și banane. De altfel, din ce în ce mai mulți clienți renunță să se mai ducă la supermarket și comandă acasă toate cumpărăturile necesare. Unii clienți comandă atât de des, încât curierul a  ajuns aproape a doua familie.

Astfel, „Avem o comandă și trebuie să ne îndreptăm către restaurant”, spune tânărul, consultând aplicația de pe smartphone.

Cătălin este unul dintre cei 17.000 de curieri din București înscriși într-o platformă de livrări. La început, lucra doar câteva ore pe zi, dar după ce și-a pierdut serviciul din cauza pandemiei, alergatul prin capitala aglomerată a devenit noul lui loc de muncă.

În opinia sa, „Ar trebui să livrăm ce intră în această cutie, dar cutia se mărește, se dublează. De când cu pandemia, cei de la sediu au înțeles că trebuie să mărim…

Citeste continuarea Aici

You might also like