Cât de dificil va fi examenul pentru viitorii agenţii care se vor înscrie în şcoala de poliţie

În ultima perioadă, după mai multe intervenţii ratate ale Poliţiei Române în care au fost implicaţi mai ales agenţi tineri care s-au dovedit nepregătiţi în faţa infractorilor, Ministerul de Interne a decis să schimbe radical modalitatea de recrutare a candidaţilor în şcolile de subofiţeri.

Astfel, cu începere din luna aprilie a anului 2022, când este programată următoarea sesiune de admitere în şcolile MAI, vor avea şanse să fie admişi tinerii care vor dovedi că înţeleg şi pot aplica legile specifice meseriei.

Concret, examenul nu se va rezuma doar la un test-grilă din limba română şi o limbă străină, ci va fi mult mai complex conţinând inclusiv jocuri de rol în timpul cărora candidaţii vor trebui să dea dovadă că au capacitatea să poarte un dialog coerent, ferm bazat în special pe noţiuni din legislaţie.

În acest sens, se urmăreşte aptitudinea viitorului poliţist de a interacţiona cu cetăţenii, capacitatea de a se exprima în public, de a lua decizii legale într-un timp scurt, reacţia în faţa unei situaţii date.

Când este programat noul examen de admitere

Prima sesiune de admitere din anul 2022 este programată…

Citeste continuarea Aici

You might also like