Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Mobilizare fără precedent pentru securitatea evenimentului

În prezent, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare. Astfel, este greu de spus în acest moment cât vor costa, neexistând un precedent recent.

În contextul istoric al Marii Britanii, aceasta și-a îngropat un suveran în urmă cu 70 de ani, iar funeralii de stat au mai fost organizate în anul 1965, la moartea lui Winston Churchill.

În acest sens, înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în anul 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Totodată, se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție.

Astfel, Mi5 and Mi6 și Poliția Metropolitană vor colabora cu birourile serviciilor secrete din întreaga lume pentru a asigura protecția liderilor mondiali care și-au anunțat participarea la funeraliile Reginei într-un număr fără precedent.

În opinia sa, „Aceasta…

Citeste continuarea Aici

You might also like