Care vor fi tarifele de parcare în Sectorul 5, pentru anul viitor?

Din punct de vedere al parcărilor, primăria Sectorului 5 al Capitalei a anunțat miercuri, 15 decembrie, că din ianuarie 2022 vor intra în vigoare noi tarife de parcare. În funcție de zonă, prețurile vor fi cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an.

Astfel, tarifele pentru locurile de parcere  vor fi calculate conform reglementărilor precizate în H.C.G.M.B. nr. 105/2021 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti, precizează primăria.

În Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, cuantumul taxei se stabileşte în funcţie de zona de reşedinţă unde este solicitat locul de de parcare, după cum urmează:

-Zona A – 600 lei/an;

.Zona B – 500 lei/an;

-Zona C – 400 lei/an;

-Zona D – 300 lei/an.

În precizările sale, “Având în vedere faptul că Bucureştiul s-a aglomerat foarte mult, în ultimii ani, soluţia care ne rămâne pentru a satisface cererea tot mai mare de locuri de parcare este să construim pe verticală. Noi vom folosi aceşti bani exclusiv pentru construirea de parcări inteligente pentru care am identificat deja terenurile necesare”, a transmis Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like