Care sunt obstacolele unui transplant cardiac pe care organismul nu-l va respinge
Din punct de vedere ştiinţific, când biologul molecular Doris Taylor a văzut pentru prima dată celulele stem bătând la unison ca o inimă într-o eprubetă, a fost uluită.
În opinia sa, „Mi-a schimbat viața”, a spus Taylor. Acum, ea vrea să salveze, cu ajutorul descoperirilor ei, și viața altor oameni, relatează CNN.
Astfel, „Mi-am spus: „Doamne, asta e viața. Am vrut să aflu cum și de ce, și să recreez asta pentru a salva vieți”, a spus Taylor, care a condus cercetarea în medicină regenerativă la Texas Heart Institute din Houston până în 2020.
Acest obiectiv a devenit realitate iar la conferința Life Itself, un eveniment prezentat în parteneriat cu CNN, Taylor a arătat publicului realizarea sa: o inimă de porc folosită pe post de „schelă”, infuzată cu celule stem umane, care creează astfel o inimă umană viabilă, care bate și pe care organismul nu o va respinge, pentru că este făcută din țesuturile persoanei care primește transplantul.
În precizările sale, „Acum ne putem imagina cu adevărat construirea unei inimi umane personalizate, iar transplantul de inimă poate trece de la operație de urgență la o procedură…
Citeste continuarea Aici